2009. május 5., kedd

Csak októberben lesz Windows 7?

Az Acer brit csoportjának igazgatója, Robert Watkins a napokban egy interjúban beszélt a Windows 7 megjelenéséről, többek közt azt is elárulva, hogy várhatóan október 23-án jön az új operációs rendszer. Úgy tűnik, ez mostmár végleges, hacsak nem változtatnak a terven az utolsó pillanatban.
A Windows 7 ígéretei: megbízhatóság, gyorsaság, kényelem. De miért nincs normális neve?! A Vienna munkanév még egész jó volt. A Microsoft tervei szerint 2-3 éves időközönként fog újításokkal előrukkolni, ezt már korábban is beígérték, azzal együtt, hogy a 7 valamihez képest három éves eltéréssel fog megjelenni. Ez a mostani időpont semmihez képest sem három év, de a Beta 1, valamint az RC-verzió már sejteni engedte, hogy jól haladtak a fejlesztéssel, úgyhogy lehet, hogy nem is számít annyira az a pár év eltérés.
A Vistához képest sokkal pozitívabbak az eddigi visszajelzések, állítólag ebben a rendszerben valóban hasznos funkciók lesznek: érintőképernyő-támogatás (hasznos?), Aero-funkció, a szabványokhoz jobban illeszkedő Internet Explorer 8 (cöh), virtuális XP-mód (ez tényleg hasznos, sokáig tart, mire mindenki átszokik az újra...). És nagyjából ugyanúgy néz ki, mint a Vista.
De hogy erről miért az Acer beszél...?

≈olvasd az eredetit itt

Nincsenek megjegyzések: