2009. május 5., kedd

Puskák nem csak érettségire

Jó, a Csúcsfogyasztó rovat nem egészen a Tech, de olyan jó dolgok vannak benne...
Volt már ilyen cikk tavaly is, az idei jobb.
Kína, friss: nyolc szülő és tanár került börtönbe iskolai vizsgacsalások miatt. A "hagyományos" módszer (a tanár kiszivárogtatja a feladatokat) mellett a modern technológiát is segítségül hívták: a gyerekek miniszkennerel beolvasták a feladatokat és elküldték a szülőknek, akik egy csapat tanárral megoldatták őket. Ha már hülye a gyerek, buzdítsuk csalásra is...
Nézzük a további ötletes megoldásokat:


  • Hordd magadon a puskát!
    Póló, a tananyaggal:

    Ööö, nem tudom, mennyire kényelmes elolvasni saját magadon a pólón lévő rengeteg apró betűt... De legalább szinte minden tárgyhoz lehet kapni. Kreatívak megcsinálják maguknak. Az övcsatra nem mondok semmit.

  • Szkenner toll
    Ez már jobb:

    Lehet vele jegyzeteket rögzíteni, számológépként is használható, fordítógép és diktafon is egyben. Írni is lehet vele valószínűleg. A digitalizált kézírást képes a hangfelvételhez kötni, így a jegyzet egy részét kiválasztva meghallgathatjuk az akkor rögzített hanganyagot. Végre valami hasznos :)
    USB porton csatlakozik a számítógéphez, az 1 GB-os verzió 149 dollár, a 2 GB-os 199 (31-42 ezer forint jelenleg).

  • Rágó- és tollkamera

  • Tiszta 007.

    A rágócsomagolásnak álcázott 2 GB-os memóriájú kamera hangot és videót is rögzít, a toll közvetíteni és tudja a felvett képet. Már csak egy mini fülhallgató hiányzik: 300 dollár. Inkább tanulok.


≈olvasd az eredetit itt

Nincsenek megjegyzések: