2009. május 1., péntek

Informatikai fejlesztéssel a válság ellen

A Figyelő és a Computerworld által szervezett CIO'09 - Kormányzás viharos vizeken elnevezésű konferencia tanulsága: a vállalatok informatiai vezetői számára minden másnál fontosabb szempont lett a válság miatt, hogy a költségek csökkentése mellett optimalizálják az üzemeltetést.
Hegedüs Gábor, a HP vezérigazgatója szerint a jelenlegi gazdasági körülmények között az informatikai eszközök segíthetik a vállalatokat a hatékonyság növelésében; azok a szervezetek vannak előnyös helyzetben, akik már korábban megkezdték a felkészülést és stratégiai szintre emelték az informatikát.
A konferenciát Takács Tibor, a Vezető Informatikusok Szövetségének elnöke nyitotta meg; majd a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Közigazgatási Reform Programok Irányító Hatóságának vezetője, Bálint Ákos számolt be arról, hogy 234 milliárd forint uniós forrás áll rendelkezésünkre az elkövetkező évekre.
A Gartner Executive Programs vezető partnere, Eberhard Elbs a cég 2009-es üzleti célokat és CIO-stratégiákat összefoglaló felmérését mutatta be, amelyet a világ különböző részein összeszedett 1527 informatikai vezető megkérdézésével készítettek el. A felmérés eredményeként világosan látszik, hogy most a költségek csökkentése az egyik legfontosabb prioritás a vállalatok életében, nagyon sok cég kényszerült erre a lépésre.

≈olvasd az eredetit itt

Nincsenek megjegyzések: